Yves Vanderhaeghe is precies 1 jaar aan de slag als trainer van KV Kortrijk: een balans
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 8 reacties

Yves Vanderhaeghe is op 15 november precies een jaar aan de slag als T1 van KV Kortrijk

Yves Vanderhaeghe is precies 1 jaar aan de slag als trainer van KV Kortrijk: een balans
Foto: © photonews

Precies één jaar geleden zette Yves Vanderhaeghe zijn kribbel onder een contract bij KV Kortrijk. De Roeselarenaar zette er zijn eerste stapjes als assistent-trainer en maakte er in het seizoen 2014/15 zijn debuut als T1. Nu is hij een jaar ver in zijn tweede ambtstermijn bij de Kerels.

Dezer dagen is er kritiek aan het adres van Yves Vanderhaeghe omdat de verwachtingen toch wel wat hoger lagen dan een povere 14 op 45 en een dertiende plaats in het klassement. Bovendien werden de vier laatste matchen telkens verloren. Toch zou het nog te vroeg zijn om nu al conclusies te trekken, want de Kerels beleefden vorig seizoen immers veel plezier onder Yves Vanderhaeghe.

Ommekeer

Om te beginnen al vlak na zijn overname. Zijn drie eerste duels, drie streekduels (Oostende, Moeskroen en Zulte Waregem), werden gewonnen en ook nadien volgden goede resultaten tegen Genk en Club Brugge. Het degradatiespook bleef daarna resoluut in het Waasland en er kon naar boven worden gekeken in het klassement.

Sterke PO 2

Naarmate het einde van de reguliere competitie naderde kwam play-off 1 binnen het bereik, maar zo ver kwam het niet. In play-off 2 waren er duidelijke ambities en de poule werd op autoritaire wijze gewonnen, inclusief twee deugddoende derbyzeges tegen grote rivaal Zulte Waregem. Ook dat is typerend onder Vanderhaeghe: onder hem werden vijf Vlasico's gespeeld en KVK won ze alle vijf.

In de finale van play-off 2 was het Charleroi dat aan het langste eind trok, maar Kortrijk en de T1 konden zeker op een geslaagd seizoen terugblikken. Het zou dus wreed zijn voor Vanderhaeghe moest het bestuur zijn conclusies trekken na een mindere periode.

De cijfers onder Yves Vanderhaeghe:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties