Rode Duivels pakken 30 op 30: ook Cyprus met halve B-ploeg met kinderlijk gemak opgerold
Johan Walckiers Simon Wauters
Johan Walckiers en Simon Wauters vanuit Brussel
| 17 reacties

De Rode Duivels winnen ook hun laatste kwalificatie-interland tegen Cyprus

Rode Duivels pakken 30 op 30: ook Cyprus met halve B-ploeg met kinderlijk gemak opgerold

België heeft voor nog een primeur gezorgd tegen Cyprus: ze kwamen voor het eerst in deze campagne op achterstand. Dat zal echter slechts een heel kleine voetnoot worden, want met kinderlijk gemak werd het foutje rechtgezet. Cyprus kwam er eigenlijk zelfs niet meer aan te pas.

De bondscoach zei dat hij niet al te veel ging aanpassen, maar eigenlijk hield hij maar vier man over van de ploeg die Rusland opzij zette. De broers Hazard, Alderweireld en De Bruyne bleven staan. Natuurlijk niet de minsten. Een beetje ondersteuning mag wel als je met een ploeg speelt die amper automatismen heeft.

De Rode Zee

Uiteraard is zelfs de B-ploeg van België nog beter dan de A-ploeg van Cyprus. De Duivels speelden voordurend op de helft van de tegenstander. Vanaken duwde de eerste grote kans over en een schot van De Bruyne werd gepakt. Maar dan toch een kleine twee minuten onrust: Cyprus kwam zowaar op voorsprong.

Denayer en Alderweireld miscommuniceerden bij een diepe bal en Ioannou - centrale verdediger van beroep - kreeg tot zijn eigen verbazing vrije baan tussen de twee verdedigers richting Mignolet: 0-1. Lang duurde dat niet, want Benteke maakte al liggend de gelijkmaker. Het verliep allemaal wel wat stroever. De bal ging niet zo snel rond en de misverstanden waren talrijker. Maar wat had u anders gedacht?

't Was een verplicht nummer en de bondscoach gebruikte het om toch al een indicatie te hebben voor zijn definitieve selectie van 23. Dat wordt immers nog een hele opdracht met al die spelers die in aanmerking komen. Van de elf die startten zullen er waarschijnlijk al een paar niet mee kunnen.

Twee grootmeesters

De Bruyne is daar vanzelfsprekend zeker wel bij. De Man City-speler bracht België op voorsprong, maar wat doelman Neofytos daarbij deed is ons nog altijd niet duidelijk. Laten we zeggen dat het een blunder van wereldformaat was. Zo wou één van onze twee grootmeesters niet de geschiedenis ingaan. Vijf minuten voor rust deed De Bruyne het dan maar vanuit de draai en in het hoekje: 3-1. Martinez had gelijk dat de sterkste ploeg niet nodig was.

Als een veldmaarschalk keek hij toe vanaf de zijkant toen zijn andere grootmeester Carrasco aan de tweede paal helemaal zag vrijstaan: 1-4. Zelfs met de C-ploeg en Hazard en De Bruyne op het veld wint België van deze Cyprioten. Het is niet om hautain te doen, maar het is gewoon een feit. Luxe! Enkel met de twee voorgenoemden mag er niks gebeuren. En met Lukaku. Want Benteke, 't is toch niet helemaal hetzelfde.

Cyprus stak net na de rust nog een handje toe - 't hoefde niet hoor jongens - en verdediger Christoforou duwde de bal in eigen doel. Benteke dikte nog aan tot 6-1. Het publiek was toen al aan het wachten op Gala en haar live 'Freed from Desire'. Maar het was leuk om nog wat goals te zien. 

Deze ploeg kan uit deze matchen niks meer leren en moet voor het EK tegen grotere tegenstanders sparren, zoveel is duidelijk. Een match tegen bijvoorbeeld Nederland, Duitsland of Spanje. Uit duels met mindere tegenstanders valt er ook voor de bondscoach niks meer te leren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties