KV Kortrijk-voorzitter Allijns hoopt dat RSZ-voorstel grondig wordt herbekeken: "Elke euro is voor ons belangrijk"

Dante Bellon
| 22 reacties
KV Kortrijk-voorzitter Allijns hoopt dat RSZ-voorstel grondig wordt herbekeken: "Elke euro is voor ons belangrijk"
Foto: © photonews

N-VA liet weten een voorstander te zijn van de afschaffing van de RSZ-voordelen voor voetballers. Een maatregel die vanuit de voetbalwereld op heel veel negativisme kan rekenen. Zo ook bij KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns.

Eerder haalde AA Gent-voorzitter Ivan De Witte al uit naar het voorstel van N-VA. "Ze zouden beter eerst een regering vormen", zei hij. Ook Joseph Allijns van KV Kortrijk is beenhard. 

"Ik begrijp dat de politiek hier een kans ziet om aan publiciteit te doen. Maar degenen die met de voorstellen komen, zouden alle pro's en contra's ook eens op een rijtje moeten zetten. Propere Handen heeft hier ook mee te maken. Maar het moet leefbaar blijven voor onze sport", zegt Allijns in Het Nieuwsblad. "Deze volkssport mag niet vergaan."

"Johan Vande Lanotte (sp.a) heeft die regel destijds ingevoerd om de sport competitief te maken. Ik begrijp wel dat het wrevel opwekt bij de mensen die "de volle pot" betalen. Maar voor KV Kortrijk telt elke euro. Daar moet ik niet moeilijk over doen. Het zou zonde zijn als dat straks niet meer kan. Ik roep de politiek op om grondig in dialoog te gaan met de Pro League en de bevoegde instanties."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties