Deze jongen geven we - samen met Vanheusden - de grootste kans op de grote Duivels: "20 miljoen? Dat vind ik appreciatie voor mijn werk"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties

Orel Mangala staat van alle jonge Duivels misschien wel het verst

Deze jongen geven we - samen met Vanheusden - de grootste kans op de grote Duivels: "20 miljoen? Dat vind ik appreciatie voor mijn werk"
Foto: © photonews

Vorige week hadden we er nog een discussie over met de collega-journalisten van de kranten. Wie van de huidige lichting Belgische beloften gaat het tot A-international schoppen? Uiteraard kwam de naam van Zinho Vanheusden eruit. Maar waar quasi ook iedereen het over eens was? Orel Mangala...

Nochtans blijft hij voorlopig in eigen land onder de radar. De 21-jarige middenvelder heeft echter een stijl van spelen die bij vrijwel elke ploeg zal aanslaan: technisch, stevig in de duels, klaarkijkend... Afgelopen zomer had hij uit de anonimiteit van de Duitse tweede klasse kunnen verrijzen, maar moederclub Stuttgart weet ook wel welk vlees ze in de kuip hebben.

Dertig miljoen vroeg de Duitse tweedeklasser, die vorig seizoen werd uitgeleend aan Hamburg. In de 34 wedstrijden die hij daar speelde, werd hij maar zelden vervangen. Of enkel als de klus al geklaard was. De interesse in hem is er nog. Er zou zelfs een club 20 miljoen euro op tafel willen leggen. "Zulke bedragen zijn appreciatie voor het werk dat ik gedaan heb", vindt Mangala er zelf van.

Hoofd en voeten

Zonder valse bescheidenheid weet hij ook dat zijn waarde de lucht is ingegaan sinds hij vertrok bij Anderlecht. Dat hij daar nooit een kans kreeg terwijl de helft van zijn leeftijdsgenoten mochten meetrainen met de A-kern deed hem pijn. "Weet je, als ik het geld had, zou ik mezelf kopen", lacht hij.

Mangala Orel
© photonews

Het lichaam en de voeten zijn klaar voor de stap hogerop. En stilaan het hoofd ook, weet Johan Walem, die eerder aan hem twijfelde. "Bij Orel moet het goed zitten hier (wijst naar het voorhoofd), maar daar heeft hij grote stappen in gezet", weet de beloftencoach. "Ik heb een grote motor, een stevig lichaam en goeie voeten. Maar ik kan nog steeds beter worden, dat moet ook om aan de top te geraken", beseft hij nu. 

Steeds met de lach, ligt heel goed in elke groep en onzelfzuchtig. Misschien zelfs iets té... "Ik weet dat ik een goed schot heb, maar ik gebruik het niet genoeg. Ja, ik heb nog nooit gescoord als prof. (zucht) Maar gelukkig vind ik een assist even leuk als een goal..." Maar er is niks mis met zelf eens voor eigen succes te gaan...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties