Cobbaut met een gebeitelde glimlach terug naar Anderlecht: "Tijd om te ontwaken! Ik leefde een week in een droom"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brussel
| 13 reacties

Elias Cobbaut beleefde de week van zijn leven bij de Rode Duivels

Cobbaut met een gebeitelde glimlach terug naar Anderlecht: "Tijd om te ontwaken! Ik leefde een week in een droom"
Foto: © photonews

Die lach zat permanent op zijn gezicht gebeiteld de laatste zeven dagen. Elias Cobbaut viel van de ene verbazing in de andere: eerst die oproep voor de Rode Duivels, daarna zijn eerste basisplaats. "'t Is tijd om te ontwaken, want ik heb een week in een droomwereld geleefd."

Cobbaut kreeg drie uur voor de match tegen Cyprus te horen dat hij in de basis zou staan. "Een heerlijk gevoel, een droom die uitgekomen is", schudde hij nog steeds vol ongeloof het hoofd na de match. "Met die spelers samen op het veld staan... (blaast) Wat een speciaal gevoel!"

Roberto Martinez noemde hem na de match ook de opvolger van Vertonghen en Vermaelen. Het zal dus waarschijnlijk niet bij deze ene keer blijven. "Ik was onder de indruk op training ja. Dat zal wel geen verrassing zijn. Die kwaliteit! Het gaat die mannen allemaal zo makkelijk af. Van wie ik het meest onder de indruk was? Eden toch wel. Als hij op je afkomt met al die schijnbewegingen en dribbels..."

Tof dat ik een match met deze generatie mocht spelen

Cobbaut weet wat hij moet doen om erbij te blijven: een sterkhouder worden bij Anderlecht. "Ik moet de knop nu weer omdraaien, alles op Anderlecht zetten. Het is tof dat ik een match mogen spelen heb met deze generatie, maar ik moet nu nog harder werken. De motivatie is er alvast!"

In het Koning Boudewijnstadion had er niemand een grotere aanhang mee dan Cobbaut. "Iedereen was er: mijn broers en zussen die konden, mijn vriendin, mijn ouders, mijn vrienden... Hoeveel? Meer dan 30 ja. Ik weet niet precies hoeveel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties