🎥 Lewandowski en Kane breken records in historische CL-avond, Meunier trapt Hazard van het veld

Na de dolle slotfase in Galatasaray - Club Brugge, waren ook de Champions League-wedstrijden die om 21u werden afgetrapt om duimen en vingers bij af te likken. Met dank aan onder meer Robert Lewandowski en Harry Kane. En dan was er ook nog Real Madrid - PSG.

De vijfde speeldag in groep B draaide uit op een doelpuntenfestival met de nodige records. Bayern München won met 0-6 op het veld van Rode Ster Belgrado. En dan weet u al wie het Duitse kanon bediende.

Nadat Leon Goretzka na een kwartiertje voor de 0-1 had gezorgd, bleef het een hele tijd windstil. Tot een zekere Robert Lewandowski vier keer raak trof op veertien minuten en 31 seconden tijd. Nooit scoorde iemand sneller vier keer in de Champions League. Corentin Tolisso stak het mes in de slotfase nog wat dieper in de Servische wonde: 0-6. Game, set and match voor FC Lewandowski.

Na de Lewandowski-show kon die andere topspits in de groep natuurlijk niet achterblijven. Tottenham en José Mourinho stonden na minder dan twintig minuten al 0-2 in het krijt tegen Olympiakos, maar de Spurs zouden toch nog met de zege aan de haal gaan. Harry Kane scoorde twee keer, Dele Alli en Serge Aurier zorgden voor de andere Engelse goals. 4-2. Tottenham door naar de volgende ronde.

Kane had amper 24 wedstrijden nodig om twintig keer te scoren in de Champions League. Nooit lukte dat iemand sneller.

Je zou haast vergeten dat de wedstrijd van de avond op papier die tussen Real Madrid en PSG was. Nadat Thibaut Courtois wel héél goed wegkwam in de eerste helft,  (lees hier) had Eden Hazard minder geluk na de pauze. Hij kreeg een tik langs achter van collega-Rode Duivel Thomas Meunier en leek zijn knie wat te verdraaien. De schade leek in eerste instantie mee te vallen, maar vijf minuten later moest Eden toch naar de kant.

Real Madrid kwam 2-0 voor dankzij twee treffers van Karim Benzema, maar PSG raapte uiteindelijk toch nog een puntje in Bernabéu.  Kylian Mbappé (81') en Pablo Sarabia (83') zorgden voor de 2-2 eindstand.

Verder won Juventus met het kleinste verschil van Atlético Madrid. Paulo Dybala scoorde een heerlijke goal.

Manchester City en Kevin De Bruyne bleven dan weer steken op 1-1 tegen Shakhtar Donetsk. Atalanta en invaller Timothy Castagne wonnen met 2-0 van Dinamo Zagreb.