Wat bij Club niet lukte, doet Rezaei nu aan de lopende band bij Charleroi: "Het lijkt me iemand die stilvalt als er concurrentie is"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties

Wat bij Club Brugge niet lukte, doet Kaveh Rezaei nu aan de lopende band bij Charleroi

Wat bij Club niet lukte, doet Rezaei nu aan de lopende band bij Charleroi: "Het lijkt me iemand die stilvalt als er concurrentie is"

Kaveh Rezaei klokte bij Club Brugge in een seizoen om snel te vergeten af op 522 speelminuten in de JPL en slechts een goaltje. Dit jaar keerde hij terug naar zijn vertrouwde Mambourg en zit hij al aan zeven stuks; vanwaar die ommekeer?

De Iraanse spits moet zich als een vis in het water voelen in Charleroi. Hij scoorde er aan de lopende band en pikte de draad na een rampjaar bij Club Brugge gewoon weer op. "Het is zo een typische speler die zich bij minder goede ploegen in zijn sas voelt", steekt Cisse Severeyns, in het verleden ook een gepatenteerd doelpuntenmaker, van wal.

"Zijn waarde voor een team als Charleroi is groter dan bij pakweg Brugge. Rezaei is een werker en een echte counterspits. Dat betekent ook minder druk, zeker als je er dan nog eens het prijskaartje van vijf miljoen euro bijneemt. En hij lijkt ook het type dat stilvalt als er wat concurrentie is. En het cliché luidt ook dat het in de subtop makkelijker voetballen is", ging de topschutter van 1988 verder.

Al vindt Severeyns de situatie ook wat paradoxaal. "Enerzijds speelt Charleroi in functie van Rezaei. Anderzijds wordt hij door de tegenstander nauwlettend in de gaten gehouden, wat het scoren bemoeilijkt. Bij Club kon je wel eens aan de aandacht ontsnappen, omdat het gevaar daar van alle kanten kan komen", besloot Severeyns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties