Stilaan problematisch: een datum vinden voor Charleroi-Club Brugge tussen Europees en Beker (?) door

Stilaan problematisch: een datum vinden voor Charleroi-Club Brugge tussen Europees en Beker (?) door

Wanneer gaan ze in godsnaam Charleroi-Club Brugge nog spelen voordat de play-offs beginnen? Dat wordt stilaan een probleem, want beide clubs zitten ook nog in de bekercompetitie.

Als grap is er al eens geopperd bij Vincent Mannaert om de wedstrijd op stage te laten afwerken. Je kan er wel mee lachen, maar stilaan wordt die wedstrijd wel problematisch. Ze werd uitgesteld om Club alle kans te geven om door te stoten richting Champions League, maar intussen is het zoeken naar een vrij moment in de overvolle kalender.

Club Brugge speelt in februari al twee keer tegen Manchester United, in maart is er nog een midweekwedstrijd voorzien en voor de play-offs beginnen is er ook nog een internationale break. Daarnaast zitten zowel Charleroi als Club Brugge nog in de beker. Als één van beide deze week zich plaatst voor de volgende ronde komen er nog twee midweekmatchen bij in januari.

Nog een midweekmatch

Bij Charleroi zijn ze sowieso al niet gelukkig, want de wedstrijd zal hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden na de wintermercato en daar zou Club nog wat sterker kunnen uitkomen. Of ze moeten bij de KBVB oordelen dat nieuwe transfers niet speelgerechtigd zijn. Voor Charleroi kan het trouwens een heel belangrijke match zijn om play-off 1 te halen.

Maar goed, een datum vinden wordt dus bijzonder moeilijk. De kalendermaker wacht de wedstrijden van deze week af - als ze beiden uitgeschakeld worden is het opgelost - en gaat zich daarna over het probleem buigen. Bij blauw-zwart staan ze niet te springen voor nog een midweekmatch erbij. Maar een andere mogelijkheid is er amper.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties