Deschacht bijzonder lovend over Dury: "Hij doet zo'n beetje alles bij Zulte Waregem"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 5 reacties

Olivier Deschacht lovend over Francky Dury, zijn trainer bij Zulte Waregem

Deschacht bijzonder lovend over Dury: "Hij doet zo'n beetje alles bij Zulte Waregem"
Foto: © photonews

Olivier Deschacht heeft zijn eerste maanden bij Zulte Waregem achter de rug. In Het Laatste Nieuws vertelde hij over zijn trainer, Francky Dury.

Het was op initiatief van Francky Dury dat Zulte Waregem zich uiteindelijk versterkte met de 38-jarige Olivier Deschacht. 'Versterken' is het juiste woord, want de verdediger is een vaste waarde bij Essevee. "Wie anders ging mij komen halen? 38 jaar en net gedegradeerd! Toch vroeg hij aan Cordier (CEO) om mij eens te bellen", aldus Deschacht.

Dury heeft een grote kwaliteit die weinig trainers hebben.

De verdedigende linkspoot gaf bij HLN aan dat hij onder de indruk was van ploegmaats Berahino of Larin, maar nog meer van zijn trainer. "Dury doet zo'n beetje alles in Waregem, hij is ook bezig met de scouting."

"Ik had zelf nog nooit gehoord van Larin of Berahino, maar Dury vindt ze en overtuigt ze om naar Waregem te komen", besloot hij. "­Bruno kreeg geen contract bij Cercle, Dury pakt hem. Dury heeft een neus om spelers te halen die onbekend of gratis zijn. Dat is een grote kwaliteit, die weinig ­trainers hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties