Opgelet voor de Europese coëfficiënt! Nederlandse clubs lachen in hun vuistje terwijl Club en Gent voor loodzware opdrachten staan

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 16 reacties
Opgelet voor de Europese coëfficiënt! Nederlandse clubs lachen in hun vuistje terwijl Club en Gent voor loodzware opdrachten staan

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge en KAA Gent zagen niet de makkelijkste tegenstanders uit de trommel komen, maar wel twee echte topaffiches. Een mooie beloning voor de nu al geslaagde campagnes van beide clubs, al moet er ook aan de coëfficiënt gedacht worden.

Nadat het doek over de groepsfase van de Champions League en de Europa League was gevallen meldden we u al dat België goede zaken kon doen om Rusland bij te halen in de Europese coëfficiëntenlijst. Alle Russische ploegen zijn immers uitgeschakeld. Maar we zeiden ook dat het uitkijken wordt voor het oprukkende Nederland, dat nu ook nog eens gunstige lotingen zag voor AZ en Ajax. (lees het volledige artikel over de coëfficiënten HIER)

De tegenstanders van de Belgische ploegen, Manchester United en AS Roma, zijn van een ander kaliber dan die van AZ Alkmaar en Ajax, respectievelijk LASK Linz en Getafe. Het huidige verschil tussen België en Nederland op de coëfficiëntenlijst bedraagt 2.350 punten en als we de aftrek van de punten van 2015/16 ook al mee in rekenschap brengen, dan bedraagt het verschil volgend jaar nog maar 0.700 punten.

De Nederlandse teams hebben door de huidige loting dus een uitgelezen mogelijkheid om nog dichter te komen in het klassement, waarin België de achtste en Nederland de negende plaats bekleedt. Hoe hoger in de rangschikking, hoe meer privileges dat oplevert voor een land.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties