Espanyol mag zich aan grote boete verwachten na gezangen over Shakira en zoon Piqué

Redactie
| 1 reacties
Espanyol mag zich aan grote boete verwachten na gezangen over Shakira en zoon Piqué
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Spaanse voetbalbond heeft na de derby tussen Espanyol en Barcelona beslist om de thuisploeg een boete op te leggen. Die beslissing kwam er nadat de fans van Espanyol Gerard Piqué viseerden.

De Chinese international Wu Lei zorgde voor de late gelijkmaker voor thuisploeg Espanyol in de derby tegen Barcelona. Maar een late gelijkmaker was niet het gespreksonderwerp achteraf. Enkele fans van Espanyol zongen Barça-verdediger Piqué toe. Beide coaches hadden voor de wedstrijd nochtans opgeroepen om met respect te supporteren.

De 32-jarige Piqué maakte de ref duidelijk dat er dingen werden geroepen over zijn zoon en vrouw Shakira. Toch besloot scheidsrechter Carlos del Cerro Grande het niet op te nemen in zijn verslag. Maar Mundo Deportivo meldde zondag dat La Liga en de Spaanse voetbalbond RFEF zich bewust waren van de incidenten. 

Volgende week zullen beide partijen een statement stellen en de club een boete opleggen voor de gezangen van de supporters. De Spaanse international was eerder al het onderwerp van gezangen aan zijn adres tegen Espanyol. De club kreeg in 2016 ook al een boete van 24.000 euro voor soortgelijke incidenten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties