Premier League restart: profiteren achtervolgers Man United, Tottenham en Arsenal van de Europese ban van Man City?

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties
Premier League restart: profiteren achtervolgers Man United, Tottenham en Arsenal van de Europese ban van Man City?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 17 juni pikt de Premier League de draad weer op. De laatste partij dateert van 9 maart en bijna 3,5 maanden later is het weer tijd voor actie. De titel is al zo goed als zeker voor Liverpool, maar voor plaatsen 2, 3 en 4 -zij geven recht op de Champions League- moet er nog geknokt worden.

Liverpool kampioen

De Reds zouden zelfs het kampioenschap kunnen uitkijken zonder in actie te komen. Als Manchester City meer dan 5 punten laat liggen in tien matchen gaat de titel naar Liverpool. Anders gezegd, de club kan haar eerste titel in 30 jaar vieren als ze 6 op 27 pakt.

Champions League

Manchester City (57p), Leicester City (53p) en Chelsea (48p) bezetten momenteel een plaats in de top-4. Die eerste twee beginnen dus met een mooie bonus aan die laatste rechte lijn in de strijd om Champions League-voetbal.

Als ze naar onder kijken in het klassement zien ze eerste Manchester United (45p). Met een 11 op 15 voor de coronabreak en uitstekende resultaten in Europa en de bekercompetitie zat het momentum mee voor de Mancunians. Hetzelfde kan gezegd worden over Sheffield United en Wolverhampton, de nummers 6 en 7 met 43 punten en een recente 9 op 15.

Noord-Londen in de problemen

Als Arsenal en Tottenham volgend seizoen in het kampioenenbal willen aantreden zullen ze een serieus tandje mogen bijsteken. De Gunners hebben nog acht punten goed te maken op Chelsea, maar hun vormpeil ging na de winterstop wel in stijgende lijn. José Mourinho en zijn Spurs ging het minder goed af. Van hun laatste zes partijen (alle competities) verloren ze er vijf.

Beide teams uit Noord-Londen kunnen dus maar best hopen dat Manchester City niet van zijn Europese ban kan ontlopen bij het Internationale Sporttribunaal. De zaak komt deze week voor. UEFA oordeelde dat de club van Kevin De Bruyne twee seizoenen geen Europees voetbal mag spelen.

Degradatie

Onderin heeft Norwich (21p) de slechtste papieren. Ze staan zes punten achter een veilige plek en moeten eerst voorbij Aston Villa (25p) en Bournemouth (27p). Dat drietal staat op een degradatieplaats. Belgen Christian Kabasele en Leandro Trossard mogen zich nog niet rijk rekenen met respectievelijk Watford (27p) en Brighton &  Hove Albion (29p).

Bent u een waaghals en gelooft u in het haast onmogelijke. Zet dan 10 euro in op een landstitel voor Manchester City en krijgt bij betFIRST 670 terug!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties