UEFA heeft slecht nieuws voor interlands en Europees voetbal in september

UEFA heeft slecht nieuws voor interlands en Europees voetbal in september

Europese voetbalfederatie UEFA heeft met de 55 Europese bonden een videovergadering gehouden en besloten dat er tijdens de interlands in september geen publiek wordt toegelaten.

Dat geldt voor alle wedstrijden van de Champions League en de Europa League, maar ook voor de interlands van onder meer de Rode Duivels tegen Denemarken in IJsland in de Nations League

"De UEFA vindt het te vroeg om fans toe te laten in de stadions. We willen hiervoor eerst enkele testmatchen doen. De UEFA Supercup op 24 september in Boedapest kan dienst doen als testmatch", klinkt het.

"Regering om uitzonderingen vragen"

Verder werd ook besproken wat er met de zogenoemde quarantaine moet gebeuren wanneer spelers terugkomen van een trip met de nationale ploeg. "We hopen dat de verschillende voetbalbonden aan hun regering een uitzondering kunnen vragen aangezien voetbalspelers uitgebreid getest worden volgens onze eigen protocollen", beweert de UEFA.

Verder zullen de verschillende landen een wedstrijd op neutraal terrein kunnen aanvragen als de coronasituatie in het land een voetbalwedstrijd niet toelaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties