Ex-Genkie meteen matchwinnaar bij eerste wedstrijd in de basis

Een jaar geleden speelde Aly Samatta nog in de spits bij Racing Genk, met wie hij enkele maanden eerder landskampioen was geworden. Maar in januari ging het van Genk naar de Premier League voor de Tanzaniaan. Ondertussen zit hij de Turkse Süper Lig bij Fenerbahçe.

Want in dat halve jaar bij Aston Villa kon Samatta niet genoeg bewijzen wat hij in zijn mars had. Eén doelpunt in de Premier League op meer dan 900 minuten is geen waanzinnig gemiddelde. Dus werd hij verhuurd aan Fenerbahçe, met verplichte aankoopoptie door de Turkse club.

Tegen Galatasaray afgelopen week begon Samatta nog op de bank. Zijn invalbeurt rond de 70e minuut bracht geen soelaas, de derby in Istanbul eindigde op 0-0.

Zaterdag nam Fenerbahçe het op tegen de fiere leider Faith Karagumruk. Dit keer begon Samatta aan de aftrap en de ex-Genkie ontgoochelde niet. Met twee doelpunten bracht hij Fenerbahçe op een 2-0 voorsprong. Het werd nog wel 2-1 via een penalty maar Fener won de topper en springt zo over Karagumruk naar de leiding.