Kroos gaat volledig los en neemt geen blad voor de mond: "We zijn de marionetten van UEFA en FIFA"

Kroos gaat volledig los en neemt geen blad voor de mond: "We zijn de marionetten van UEFA en FIFA"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toni Kroos trekt aan de alarmbel. Ook de middenvelder van Real Madrid vindt dat de kalender veel te druk is. Al neemt de Duitser in tegenstelling tot een pak van zijn collega's geen blad voor de mond.

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat het seizoen sneller moet worden afgewerkt. Tel daarbij oefeninterlands én de Nations League om te eindigen met een EK. En dan krijg je een véél te drukke kalender. 

"Uiteindelijk zijn wij van die nieuw uitgevonden zaken alleen maar de marionetten van FIFA en UEFA", foetert Toni Kroos in Einfach mal Luppen vooral op de Nations League.  "Dat toernooi is enkel gepland om alles financieel uit te zuigen."

De middenvelder van Real Madrid en Die Mannschaft pleit dan ook voor een onafhankelijke én machtige spelersvakbond. "In dat geval zou de Nations League niet bestaan. Hetzelfde voor een Spaanse Supercup in godbetert Saoedi-Arabië."

Waarom dan nog eens een Europese Super League introduceren? Voor het geld, maar het interesseert me niet. Het heeft nul traditie

Toni Kroos

"Er bestaan met de nationale competities en de Champions League al topproducten", besluit Kroos. "Waarom dan nog eens een Europese Super League introduceren? Voor het geld, maar het interesseert me niet. Het heeft nul traditie!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties