Romelu Lukaku is ook in het vrouwenvoetbal een grote inspiratiebron
Bart Vrancken
| 0 reacties

Romelu Lukaku wordt vaak als een voorbeeld gezien, ook voor Red Flame Kassandra Missipo is dit niet anders

Romelu Lukaku is ook in het vrouwenvoetbal een grote inspiratiebron
Foto: © photonews

Romelu Lukaku kent een prima seizoen en is zowel voor de Rode Duivels als voor zijn club Inter Milaan zeer belangrijk. Het is dan ook niet abnormaal dat de aanvaller als een rolmodel wordt gezien. Ook het vrouwenvoetbal kent invloeden van Lukaku

Kassandra Missipo, de 22-jarige Red Flame en speelster bij Anderlecht vertelt bij Sporza hoe belangrijk Romelu Lukaku is voor haar. 

"Van de manier waarop hij omgaat met tegenslagen en kritiek heb ik veel geleerd. Romelu Lukaku blijft hard werken en het tegendeel bewijzen. Hij blijft scoren en zegt "Big Rom doet het weer". Een echte bron van inspiratie voor mij."

Opkomen tegen racisme

Romelu Lukaku komt op tegen racisme en ook dat komt Missipo bekend voor. "Ik zal ook blijven ijveren om die problematiek steeds in de aandacht te houden. Bij mij staat dat nog steeds bovenaan de agenda."

Aan ambitie geen gebrek

Over een transfer is de jonge Belgische speelster duidelijk: "Je moet er helemaal klaar voor zijn, als je die stap zet. Momenteel zit ik goed bij Anderlecht. Ik leer daar iedere dag bij en ik zie wel waar ik uitkom. Ik heb wel heel veel ambitie." 

Cruciale dagen voor de Red Flames

Als de Belgische vrouwen dinsdag winnen van Zwitserland, zijn ze geplaatst voor  het EK 2022 in Engeland. De heenwedstrijd tegen Zwitserland werd verloren, de Red Flames weten wat hun te doen staat.

Missipo rondt af met een zeer mooie boodschap: "Daarom zeg ik, "Dream Big", als je geen schrik hebt van je eigen dromen, dan zijn ze niet groot genoeg, dus, alles kan!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties