🎥 Schrijnend: supporters Engelse tweedeklasser jouwen eigen spelers uit bij knieval voor Black Live Matters
Clint Vens
| 86 reacties

De supporters van Millwall hebben zich van hun slechtste kant laten zien bij de terugkeer naar hun stadion

🎥 Schrijnend: supporters Engelse tweedeklasser jouwen eigen spelers uit bij knieval voor Black Live Matters
Foto: © photonews

Voor het eerst sinds de lockdown mochten een beperkt aantal supporters opnieuw toegelaten worden in de Engelse stadions. Een heuglijk moment voor de spelers zou je dan denken, maar dat was allesbehalve het geval bij de Engelse tweedeklasser Millwall.

Toen de spelers van Millwall en tegenstander Derby County met de officials een knieval maakten als steun aan Black Lives Matter, werden ze namelijk uitgejouwd door een klein deel van de 2.000 toegelaten fans.

Micah Richards en Dion Dublin, twee voormalige Engelse internationals, reageerden met afschuw bij BBC Sport. “Het is gewoon ontmoedigend. Hoe krijgen die mensen toegang tot het stadion?”, vroeg Richards zich af. “Er zijn er maar 2.000 toegelaten, die kan je dan toch beter uitkiezen? Ik ben er doodziek van dat we hier nog altijd over moeten praten.”

Millwall heeft in Groot-Brittanië namelijk wel de reputatie om een rechtste aanhang te hebben. De club probeert nochtans alles om zijn imago op te smukken. “De knieval is geen politiek statement, noch een akkoord met een bepaalde ideologie. Het is gewoon een neen tegen racisme", klonk het op de clubwebsite. 

Teleurstellend

“De club onderneemt echt wel heel veel acties tegen racisme, binnen de club en in de gemeenschap”, zegt Millwall-coach Gary Rowett. “Dan is dit wel heel teleurstellend. Net op het moment dat we zouden moeten vieren dat we weer met zijn allen van voetbal kunnen genieten, moeten we hier weer over praten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties