Drama voor de Franse club van Jonathan David: het moet spelers verkopen als gevolg van financiële problemen

Seppe Frans
| 6 reacties
Drama voor de Franse club van Jonathan David: het moet spelers verkopen als gevolg van financiële problemen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OSC Lille verkeert in financiële moeilijkheden, meer zelfs. Het zal komende transferperiode afscheid moeten nemen van enkele cruciale spelers om de rekeningen te kunnen blijven betalen. De Franse leider betaalde deze zomer nog dertig miljoen euro voor Jonathan David, het goudhaantje van KAA Gent.

De club verkeert in geldproblemen, enkele aandeelhouders hebben daarom woensdagmiddag een spoedvergadering georganiseerd om de rampzalige financiële situatie van de club te bespreken. Volgens Canal+ heeft de club een verlies geleden tussen de 130 en 200 miljoen euro. 

Als er geen nieuwe geldschieters gevonden worden zal de Noord-Franse club, om het verlies te beperken, deze winter heel wat spelers moeten verkopen. Deze zomer ontving het nochtans de jackpot voor Victor Osimhen (70 miljoen euro) en Gabriel Magalhães (25 miljoen euro). Maar het spendeerde een groot deel van het budget aan AA Gent. De Buffalo's ontvingen 32 miljoen euro voor hun Canadees goudhaantje Jonathan David. Vertrekt sterkhouder Renato Sanchez dan toch? Deze zomer weigerde Lille een bod van maar liefst 70 miljoen euro voor hun Portugees. 

De leider in de Ligue 1 zal zich met de nodige kopzorgen voorbereiden op het belangrijke duel van zondag. Dan komt landskampioen Paris-Saint Germain over de vloer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties