Axel Witsel krijgt na teleurstellende maand december eindelijk ook eens goed nieuws te horen: nauwkeurigste passing in de Bundesliga
Seppe Frans
| 1 reacties

Axel Witsel heeft de nauwkeurigste passing in de Bundesliga

Axel Witsel krijgt na teleurstellende maand december eindelijk ook eens goed nieuws te horen: nauwkeurigste passing in de Bundesliga

Axel Witsel beleefde een frustrerende maand december met Dortmund, maar kan zich mentaal opkrikken na het behalen van een mooie statistiek.

Axel Witsel heeft een straffe statistiek beet. De passes van de controlerende middenvelder zijn het meest nauwkeurig in de Bundesliga. Hij haalt het van Nico Elvedi, verdediger van Borussia Mönchengladbach en zijn Zwitserse ploeggenoot Manuel Akanji. Dat zal hem ongetwijfeld deugd doen. 

Hij zit namelijk met zijn club in een vervelende dip. Dortmund behaalde in december een teleurstellende 4 op 12 en zag zijn concurrenten steeds verder uitlopen. Het telt ondertussen al acht punten minder dan competitieleider Bayer München.

De club mocht zijn titeldroom dus al voor de winterstop weer opbergen, trainer Lucien Favre werd door het bestuur dan ook op straat gegooid. Na de kortstondige "winterbreak" kan er ook maar beter gewonnen worden. Op 3 januari speelt Dortmund tegen rechtstreeks concurrent Wolfsburg. De ploeg van Koen Casteels telt twee punten meer in het klassement en heeft virtueel recht op het laatste Champions League-ticket.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties