"Wat Mbokani en co gedaan hebben, is even erg als wat Lamkel Zé deed": Analist bikkelhard, Refaelov en Haroun nuanceren
Aernout Van Lindt Johan Walckiers
Aernout Van Lindt en Johan Walckiers
| 83 reacties

Patrick Goots is hard voor de jongens die de coronamaatregelen schonden bij Antwerp, Refaelov en Haroun sussen enigszins

"Wat Mbokani en co gedaan hebben, is even erg als wat Lamkel Zé deed": Analist bikkelhard, Refaelov en Haroun nuanceren
Foto: © photonews

Antwerp ging zondag kansloos onderuit tegen KV Mechelen. The Great Old kon nooit echt aanspraak maken op meer. Analist Patrick Goots kijkt daarbij vooral naar de afwezigen: "Schandalig wat ze gedaan hebben."

Niemand was goed bij Antwerp, maar met de jongens die in quarantaine zaten erbij was het waarschijnlijk toch een ander verhaal geweest. "Het is simpel: de spelers die nu in quarantaine zitten omdat ze bewust de regels overtreden hebben, hebben niet alleen de club en de ploeg in de steek gelaten. Maar ook de fans én de samenleving", is Goots hard in GvA.

"Ik vind dat schandalig, dat net profvoetballers zo'n gedrag vertonen. Ze genieten van zoveel privileges om hun job toch te kunnen blijven uitoefenen én worden daar dan ook nog rijkelijk voor betaald. En dan toch nog lak hebben aan alles en iedereen. Dat is een bijzonder fout signaal en zeer onprofessioneel. Zonder goed te praten wat Lamkel Zé vorige week heeft gedaan, want ook voor mij heeft hij nu afgedaan, maar wat Mbokani en co hebben gedaan, is volgens mij principieel minstens even erg.

De spelers zelf? Die wilden na de match niet al te scherp zijn voor hun collega's. "We zijn ervaren genoeg en hebben een grote kern om de afwezigen op te vangen", aldus Lior Refaelov. "Hadden we gewonnen van Mechelen, dan was er niets over gezegd. Maar het was een moeilijke week door verschillende redenen."

Wil om te winnen moest groter zijn dan tegenpartij

"Neen, het waren geen makkelijke omstandigheden deze week, maar dat is geen excuus. Ook zonder de afwezigen had de wil om te winnen groter moeten zijn dan die van de tegenpartij", vond ook Faris Haroun.

"Het zijn dingen die we niet in de hand hebben op dat moment, sommige situaties waren persoonlijke omstandigheden. De club heeft het besproken met de spelers en de beslissingen gemaakt die zijn gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties