Belg kroont zich tot matchwinnaar bij Hertha Berlijn

Sam Milde

Het werd een aangename namiddag voor Dodi Lukebakio. Onze landgenoot moest zich voor de tweede week op rij tevreden stellen met een invalbeurt maar hij antwoordde met de voeten. De Hertha Berlijn-spits scoorde in de slotfase het beslissende doelpunt vanop de stip tegen Augsburg.

Het begon nochtans niet goed voor Lukebakio en co. Al na twee minuten kwamen ze op achterstand na een doelpunt van Benes. Pas na de pauze kon Hertha Berlijn het tij keren. Op het uur bracht Piatek de bordjes terug gelijk en in de 89e minuut maakte de ingevallen Lukebakio er vanop de stip 2-1 van.

Broodnodige overwinning

Eindelijk nog eens een overwinning voor Hertha dat vandaag voor het eerst in tien wedstrijden nog eens de drie punten mee naar huis mocht nemen.