Geen zegerecord voor Manchester City: stadsgenoot nekt thuisploeg met twee vroege doelpunten
Seppe Frans
| 0 reacties

Manchester United wint in het Etihad Stadium en maakt einde aan zegereeks van Kevin De Bruyne en co

Geen zegerecord voor Manchester City: stadsgenoot nekt thuisploeg met twee vroege doelpunten
Foto: © photonews

Hoogdag in de Premier League: Manchester City ging tegen aartsrivaal United op jacht naar een 22e zege op rij. Terwijl zij bulkten van het vertrouwen, zaten de bezoekers dan weer in een moeilijke periode en konden ze ondertussen al drie wedstrijden niet meer scoren.

Al brachten ze daar vrijwel meteen verandering in. Manchester United kreeg al na 33 seconden een penalty. Wie anders dan Bruno Fernandes schaarde zich achter de bal. De Portugees liet zijn traditioneel hupje achterwege en knalde het leer na een anderhalve minuut voetballen, via de vingertoppen van Ederson, tegen de touwen.

The Citizens hielden de bal in eigen rangen, maar kwamen nauwelijks tot kansen. Manchester United liet hun tegenstander doen en kroop geduldig in de organisatie. Vlak voor rust belandde een vrije trap van Kevin De Bruyne op het dak van het doel.

Net als in de eerste, viel er ook in de tweede helft een vroeg doelpunt voor the Red Devils. De opkomende back Luke Shaw zette de actie zelf op, na een slimme worp van doelman Henderson, en knalde de bal in de verste hoek. Extra zuur voor de jongens van Pep Guardiola, de poging van Rodri trof net voor het doelpunt de lat.

Daarna verdween het vuur uit de wedstrijd. De leider kwam wel tot enkele kansen, maar het doelpunt bleef uit. Manchester United weet weer wat winnen is en wipt in de stand over Leicester City. Kevin De Bruyne en co zien een einde komen aan de mooie reeks van 21 overwinningen op rij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties