'Juventus uitgesloten uit Serie A als het zich niet terugtrekt uit Super League'

Dennis Rosiers
| 2 reacties
'Juventus uitgesloten uit Serie A als het zich niet terugtrekt uit Super League'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na forse tegenkanting uit alle hoeken hebben de meeste deelnemende ploegen zich teruggetrokken uit de Super League. Toch zijn er nog enkele clubs, zoals Juventus, die het been stijf houden.

Agnelli, de sterke man van Juventus, was een van de drijvende krachten achter de Super League. De Oude Dame is een van de clubs die zich nog niet officieel heeft teruggetrokken. Al sluit het net zich wel stilaan.

Dit tot ergernis van de Italiaanse voetbalfederatie, dat maandag de druk heeft opgevoerd. Gabriele Gravina, de Italiaanse bondsvoorzitter, kwam met een niet mis te verstane boodschap. "Als Juventus op het moment van inschrijving voor de Serie A zich nog steeds niet teruggetrokken heeft uit de Super League, worden ze uitgesloten."

Serie A-ploegen moeten immers een verordering onderteken waarin ze beloven niet deel te nemen aan competities die niet erkend worden door UEFA of FIFA. Niet ondertekenen van deze verordening betekent dan ook geen deelname aan de Serie A, was de boodschap van Gabriele Gravina.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties