Thierry Henry is ambitieus bij de Rode Duivels: "We zullen er alles aan doen om het verhaal met succes af te ronden"

Thierry Henry is ambitieus bij de Rode Duivels: "We zullen er alles aan doen om het verhaal met succes af te ronden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een verrassing deze middag toen dat de Belgische voetbalbond aankondigde dat Thierry Henry terug bij de Rode Duivels komt als T3. Hij reageerde hier voor het eerst op.

De Franse ex-wereldspits was eerder al T3 en T2 bij de Rode Duivels onder Martinez, maar enkele maanden na het WK verliet Henry de Belgische ploeg om trainer te worden van AS Monaco. Dit werd geen succes en nadien ging hij aan de slag bij Montreal Impact maar hij besliste om dichter bij zijn familie te zijn en terug te keren naar Europa.

Hij reageerde voor het eerst op zijn 'nieuwe' uitdaging bij de Rode Duivels bij Sporza: "Het is een eer en een privilege om door Roberto Martinez en de andere stafleden om hulp gevraagd te worden voor het komende EK", zegt Henry.  "Het is een voortzetting van een verhaal dat nog niet ten einde was. We zullen er alles aan doen om het verhaal met succes af te ronden."

Roberto Martinez is zeer bliji met de terugkeer van Henry. "We zijn opgetogen dat Thierry kan aansluiten voor dit EK. Zijn toernooi-ervaring en kennis van het internationale voetbal vormen een grote toegevoegde waarde voor onze staf", zegt de bondscoach. "Thierry kent bijna elke speler en staflid persoonlijk. Het voelt heel natuurlijk aan dat we het verhaal dat begon tijdens de vorige WK-kwalificatie en eindigde met een bronzen toernooi in 2018 nu kunnen voortzetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties