Pro League is er alweer niet uit: geen beslissing over beloftenteams in amateurreeksen, wel over Walter Damen

Pro League is er alweer niet uit: geen beslissing over beloftenteams in amateurreeksen, wel over Walter Damen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Enkel over de kandidatuur van Walter Damen nam de Pro League een beslissing. Beloftenteams in het amateurvoetbal? Daar bestaat nog altijd geen uitsluitsel over. Integendeel, de stemming hierover werd nog maar eens een keertje uitgesteld. Er zou nu op 11 juni gestemd worden.

De Algemen Vergadering van de Pro League heeft dus weinig opzienbarends voortgebracht. Nadat een week geleden de stemming over de integratie van beloftenploegen in competitie - de topclubs sturen daar op aan - werd uitgesteld, gebeurde nog eens precies hetzelfde.

Er moet immers een tweederde meerderheid gevonden worden om dat voorstel goed te keuren, maar dat blijkt nog niet zo simpel te zijn. Voorlopig is er alvast nog geen consensus gevonden. Ook niet over het huidige format in 1A. De kleinere clubs willen graag na volgend seizoen nog een jaar langer met achttien ploegen op het hoogste niveau spelen.

Zo kwam het dus dat als enige beslissing de goedkeuring van de kandidatuur van Walter Damen (Beerschot) voor de Raad van Bestuur uit de bus kwam. Dat gebeurde met een ruime meerderheid. Damen vervangt de opgestapte Ronny Verhelst (KV Kortrijk).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties