Reactie Roberto Martinez gunt Matz Sels eerste cap: "Hij verdient dit"

Dennis Rosiers
| 13 reacties
Roberto Martinez gunt Matz Sels eerste cap: "Hij verdient dit"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hij stond al minutenlang aan de zijlijn te wachten, Matz Sels. Pas in minuut 89 lag het spel stil en kon Roberto Martinez zijn wissel doen: Simon Mignolet uit, Matz Sels in. Meteen de eerste cap en mooie bekroning voor de 29-jarige doelman.

Voor het eerst in 24 selecties kwam Sels effectief aan spelen toe. Een mooie bekroning voor het harde labeur dat de Strasbourg-goalie leverde de afgelopen maanden. Sels vocht er hard terug na een zware achillespeesblessure, die hem liefst negen maanden van het veld hield. Mede dankzij het forfait van Koen Casteels werd Matz Sels aan de Belgische selectie toegevoegd. Als kers op de taart mocht hij donderdag dan ook voor het eerst spelen, al moest hij in de slotminuten vooral werkloos toekijken.

Hoe dan ook zal de naam van de 29-jarige Matz Sels voor altijd in de geschiedenisboeken van de Rode Duivels staan. "We hadden voor de wedstrijd afgesproken om hem deze cap te gunnen", vertelde collega Simon Mignolet op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "Hij verdient dit ook, zeker na zijn heel lange en zware blessure. Proficiat voor hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties