Analyse De prognose van de redactie - 10: Charleroi moet opnieuw beginnen bouwen

De prognose van de redactie - 10: Charleroi moet opnieuw beginnen bouwen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het nieuwe seizoen staat stilaan voor de deur en dus beschouwen we voor met onze jaarlijkse prognoses. Vele ploegen moeten nog altijd (heel) wat transfers doen, toch blikken we nu al vooruit. Met vandaag: Charleroi, anderhalf seizoen lang een revelatie en nu met nieuw werk.

Prognose

Charleroi deed het twee seizoenen geleden prima en begon vorig seizoen onder Karim Belhocine met prachtige resultaten aan de jaargang. Daarna stokte de machine echter compleet, waardoor het dit seizoen bouwen wordt aan een deels nieuwe ploeg.

Met ook een nieuwe staf, want Belhocine betaalde het gelag van de slechte prestaties op het einde van 2020 en de eerste maanden van 2021. De voorbije maanden werd gebouwd, dat moet binnenkort gaan opleveren.

Het wordt een beetje koffiedik kijken hoe snel de Zebra's opnieuw hun niveau kunnen opkrikken. Het kan vriezen en het kan dooien, maar een rustig seizoen lijkt zeker wel mogelijk voor de Henegouwers. Een goede start lijkt wel primordiaal om nooit in de problemen te komen.

Opvallende transfers

Met Hervé Koffi heeft Charleroi misschien wel een top-3 doelman van vorig seizoen weggehaald bij het gedegradeerde Moeskroen, met Keita werd talent weggehaald bij OH Leuven en verder zijn Stelios Andreou en Adem Zorgane op dit moment nog een beetje gokjes.

Uitgaand is er met Bruno, Benavente, Amani, Diagne en Penneteau heel wat ervaring en kwaliteit vertrokken. Mogelijk gaan de Zebra's dan ook nog de transfermarkt op. 

Sterke punten/vraagtekens

Vraag 1 is hoe (snel) Edward Still de troepen op één lijn weet te krijgen. De coach heeft kwaliteiten, maar zal zich meteen moeten bewijzen en dat geeft toch meteen wat extra druk - zeker als het niet meteen zou gaan lopen.

Verder is het de vraag in hoeverre de spelers echt klaar zijn om na moeilijke maanden het geweer van schouder te veranderen en opnieuw aan een positief verhaal te gaan bouwen. Het zou wel eens tussen de oren kunnen zitten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties