Dan toch paniek bij Seraing? 'Sjoemelen met coronaresultaten kan toch sanctie opleveren'

Seppe Frans
| 8 reacties
Dan toch paniek bij Seraing? 'Sjoemelen met coronaresultaten kan toch sanctie opleveren'
Foto: © photonews

Seraing dwong vorig seizoen enigszins verrassend de promotie naar 1A af, maar kwam wel in een hevige (corona)storm terecht. Ze hadden dan ook de positieve testen van drie spelers uit de A-kern verwisseld met die van enkele jeugdspelers ... .

Hierdoor konden de positief geteste spelers Al Badaoui, Godart en Jallow toch meedoen tegen Standard en Lommel. Uiteindelijk stond het drietal wel niet op het wedstrijdblad tegen de Rouches en werd de confrontatie tegen Lommel door een corona-uitbraak bij hun tegenstander uitgesteld. De kritiek van buitenaf was snoeihard, maar verdere sancties bleven uit.

Nu moet de Luikse club toch vrezen voor een eventuele straf. Volgens Sporza legt de voetbalbond een klacht met burgerlijke partijstelling neer bij de onderzoeksrechter van het parket in Luik.

Moesten er tijdens het onderzoek nieuwe elementen naar boven komen, dan kan de zaak tegen Seraing en Kerremans (de teammanager die de resultaten vervalste) heropend worden. Bang afwachten dus voor de promovendus …

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties