Domper voor Ajax: doelman moet onder het mes en moet kruis maken over rest van het seizoen

Domper voor Ajax: doelman moet onder het mes en moet kruis maken over rest van het seizoen
Foto: © Photonews

Het gaat Ajax dit seizoen opnieuw voor de wind. De Amsterdammers gaan aan de leiding in de Eredivisie en begonnen met zes op zes aan de Champions League. Woensdag kreeg Ajax echter een domper te verwerken: de blessure van Maarten Stekelenburg is ernstiger dan verwacht.

De 39-jarige doelman begon aan het seizoen bij Ajax, maar moest in september afhaken met liesklachten. Woensdag maakte Ajax bekend dat Stekelenburg onder het mes moet en daardoor voor de rest van het seizoen aan de kant zal staan. 

Stekelenburg werd bij Ajax gehaald als doublure van André Onana. Vanwege een dopingschorsing van de Kameroener moest Stekelenburg onder de lat plaatsnemen, wat hij met verve deed. In die mate zelfs dat hij het doel van Nederland verdedigde tijdens het voorbije EK

Pasveer of Onana?

Op dit moment is Remko Pasveer eerste keuze bij Ajax, maar de ervaren rot maakte tot dusver nog geen al te beste indruk. De dopingschorsing van André Onana loopt op 3 november af, waardoor hij in principe opnieuw in beeld komt. Al is het maar de vraag of Erik ten Hag Onana, die een contractverlenging weigerde en volgende zomer transfervrij mag vertrekken, nog terug bij de kern zal halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties