Louwagie windt zich op over RSZ-aanpassing: "Mickey Mouse-competitie worden we. Is dat we willen voor die peanuts van 30 miljoen?"

Louwagie windt zich op over RSZ-aanpassing: "Mickey Mouse-competitie worden we. Is dat we willen voor die peanuts van 30 miljoen?"
Foto: © photonews

"Een symbooldossier", zo noemt Michel Louwagie de aanpak van de RSZ-gunstregeling in de sport. De manager van AA Gent houdt zich ook niet in: "Wil men ons dan allemaal dood doen?"

Louwagie deed de berekening. "Hier zouden we als club op een nettoloon van 300.000 euro 592.202 euro moeten opleggen als Vandenbroucke zijn zin krijgt", zegt hij in De Zondag. "Dat is meteen het meest van heel Europa, terwijl we nu nog netjes middenin zitten. Ok, in Frankrijk legt men een club nu ook al 345.126 euro sociale en fiscale lasten op, maar men vergeet dat alle clubs in die landen langs de andere kant dan weer veel meer subsidies en toelagen krijgen voor infrastructuur, jeugdacademies…”

"We kennen in België geen topsportcultuur. We kloppen ons op de borst als we een medaille halen op de Spelen of op een WK voetbal, maar men vergeet dat prestaties halen geld kost. En we staan op de UEFA-ranking nog maar dertiende, ons rechtstreeks ticket voor de Champions League komt in 2023 al in het gedrang. Met die nieuwe regeling gaan we geen toppers als Kums, Odjidja, Ngadeu…, spelers die het verschil maken, kunnen aantrekken… Dan worden we een Mickey Mouse-competitie. Is het dat wat we willen? Voor die peanuts van 30 miljoen euro?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties