Barcelona kruipt door oog van de naald tegen Elche en mag youngsters bedanken

FC Barcelona leek op een makkelijke zege af te stevenen in de Spaanse competitie. Maar het werd toch nog even warm.

Een thuiswedstrijd tegen Elche, veel makkelijker zal het op papier niet worden voor de troepen van Xavi. Barcelona scoorde ook al na enkele minuten maar dat doelpunt werd afgekeurd.

Na 20 minuten stond het wel al 2-0 dankzij Ferran Jutgla (22-jarige aanvaller) en Gavi (17-jarige middenvelder). Opdracht voldracht leek wel, maar na de pauze kwam Elche op twee minuten langszij. Jose Morente en Pere Milla zorgen er in de 62e en 63e minuut voor dat alles opnieuw te herdoen was.

Xavi greep in door Jutgla naar de kant te halen voor Nico Gonzalez. Met nog 5 minuten op de klok maakte de 19-jarige Gonzalez de bevrijdende 3-2.

Xavi kon na de wedstrijd niet veel anders doen dan zijn jongeren loven die de drie punten over de streep trokken.

"Gavi speelde een fantastische wedstrijd maar hij niet alleen. Ferran, Nico... Ze  hebben allemaal goed gespeeld. Ik ben altijd verbaasd als ik zie hoe ze dit team vooruit stuwen", klinkt het.