Waarom Genk zo boos is en dit weekend in alle talen zwijgt: optelsom van de voorbije weken

Waarom Genk zo boos is en dit weekend in alle talen zwijgt: optelsom van de voorbije weken
Foto: © photonews

Bij Genk willen ze komend weekend tegen niemand praten. Voor, tijdens en na de match houden ze de lippen stijf op elkaar. Ook de rechtenhouders zullen niemand voor de microfoon krijgen. De Limburgers willen zo protesteren tegen de scheidsrechterlijke beslissingen die volgens hen 'inconsequent' zijn.

Maar over welke beslissingen gaat het dan? Bij Genk hebben ze alles op een rijtje gezet en vinden ze dat het de voorbije weken de spuigaten uitliep... Een overzicht van de fases waar ze zich vragen bij stellen: 

  • -Woensdagavond ging de bal in de laatste minuut op de stip nadat Cuesta van dichtbij de bal op de arm kreeg. De woede bij Genk ging niet zozeer over de strafschop, maar wel over de fout van Mercier op Arteaga een paar seconden ervoor.

  • -Tegen Union kreeg Genk ook een strafschop tegen. Sadick maakte een fout op Undav, maar de fout begon wel voor de spits in de zestien kwam en eindigde erin. Bij het Referee Department werd hun protest weggewuifd, want ze oordeelden dat het correct was.

  • -In de match tegen Zulte Waregem werd een doelpunt van Onuachu afgekeurd voor een wel heel lichte duw in de rug van Seck.

  • -Tegen OHL mocht Dewaest dan weer blijven inbeuken op Onuachu zonder daarvoor bestraft te worden. 

Dat alles opgeteld maakt dat ze bij Genk zich geviseerd voelen. Met hun actie willen ze 'het probleem' aan de kaak stellen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties