Kompany zadelt Verbeke met héél zware opdracht op, sportief directeur van Anderlecht zal moeten gokken én kiezen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 29 reacties
Kompany zadelt Verbeke met héél zware opdracht op, sportief directeur van Anderlecht zal moeten gokken én kiezen
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Vincent Kompany wil Christian Kouamé of Joshua Zirkzee bij RSC Anderlecht houden. En dus staat Peter Verbeke voor een héél lastige opdracht.

Vincent Kompany heeft intern duidelijk aangegeven dat hij volgend seizoen wil voortbouwen op Joshua Zirkzee of Christian Kouamé. De coach van RSC Anderlecht heeft geen zin om - zoals vorig seizoen met het vertrek van Lukas Nmecha - opnieuw te herbeginnen met bouwen. 

Peter Verbeke staat voor een héél moeilijke opdracht. De sportief directeur van paars-wit beschikt immers nog steeds niet over de grote middelen om uit te halen op de transfermarkt. Bovendien gaf hij zelf al aan dat het niet de bedoeling is om miljoenen uit te geven aan één speler.

Maar op wie van de twee moet Verbeke de pijlen richten? Anderlecht heeft géén aankoopoptie op Kouamé, terwijl AFC Fiorentina wil profiteren van de situatie. La Viola betaalde destijds elf miljoen euro voor de Ivoriaan en wil zoveel mogelijk recupereren. 

Kouamé te duur, Zirkzee heeft andere plannen?

Zirkzee gaf dan weer dat het zijn bedoeling is om terug te keren naar Bayern München om na de voorbereiding te zien waar zijn toekomst ligt. Al zit Der Rekordmeister niet te wachten op een terugkeer van de Nederlander. Moet Verbeke zijn troeven op hem inzetten? 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties