🎥 Invaller Yannick Carrasco bezorgt Atletico Madrid de overwinning in absolute slot na discutabele strafschop

Kenny De Block
| 1 reacties
🎥 Invaller Yannick Carrasco bezorgt Atletico Madrid de overwinning in absolute slot na discutabele strafschop
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Atlético Madrid nam het vandaag op tegen Espanyol. De thuisploeg moest iets rechtzetten na de Champions League uitschakeling van woensdag tegen Manchester City.

De ploeg van Diego Simeone ging vandaag op zoek naar een overwinning. Vorige week verloor het verrassend van hekkensluiter Mallorca. Vandaag kon het zich geen nieuwe nederlaag veroorloven thuis tegen Espanyol.

Aan de kant van Madrid zat Carrasco op de bank. Ook ex-Anderlecht aanvaller Landry Dimata nam plaats bij de wisselspelers van Espanyol. De wedstrijd begon moeizaam met weinig kansen en veel overtredingen. Beide doelmannen werden weinig op de proef gesteld en konden met een 0-0 stand de kleedkamers in.

Simeone moest iets veranderen, wou het de driepunten thuishouden. De Argentijn voerde drie wissels door. Ook landgenoot Carrasco mocht invallen voor Joao Felix. De Belg had slechts zeven minuten nodig om de weg naar het doel te vinden, 1-0 voor de thuisploeg.

Espanyol ging op zoek naar de gelijkmaker en een kwartier voor tijd werd een afstandsschot gestopt via de hand van Kondogbia. De Madrid-middenvelder kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en mocht het veld verlaten. De vrijetrap die op de overtreding volgde werd met wat geluk binnengetrapt. Jan Oblak kon de bal niet klemmen en de bal rolde via de paal binnen.

Atlético Madrid kon zich geen nieuw puntenverlies permitteren en ging op zoek naar de winnende treffer. Diep in de toegevoegde tijd kreeg Raul de Tomas van Espanyol de bal tegen de knie in de eigen zestienmeter. De VAR zag het anders en kende Atletico Madrid een strafschop toe. Niemand anders dan Carrasco ging achter de bal staan en trapte de bal tegen de touwen. De thuisploeg wint op een diefje van Espanyol.

Dankzij deze overwinning blijft Atlético Madrid in de top vier. Espanyol blijft hangen op de 12de plaats in LaLiga.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties