Pro League in paniek na voorstel om gokreclame te verbieden: "12 procent van onze inkomsten op ogenblik dat we 100 miljoen verlies maken"

Pro League in paniek na voorstel om gokreclame te verbieden: "12 procent van onze inkomsten op ogenblik dat we 100 miljoen verlies maken"
Foto: © photonews

Er ligt een politiek voorstel op tafel om alle gokreclame te verbieden. Het hoeft niet gezegd dat dat grote gevolgen zou hebben voor de Belgische voetbalcompetitie, waar meer dan de helft van de ploegen met een gokbedrijf als grote sponsor zit. Pro League-CEO Lorin Van Parys reageerde reeds.

De Pro League voelt zich geviseerd, want zonder die inkomsten zal het bij vele clubs financieel nog moeilijker worden. "Dit voorstel dreigt meer mensen naar illegale goksites te leiden, zonder regulering. Dit voornemen - dat er zonder overleg kwam - snijdt meer dan 12% sponsorinkomsten weg op een ogenblik dat onze clubs meer dan 100 miljoen verlies maken. We vragen dus dringend overleg", klinkt het bij Parys.

Van Parys haalt ook aan dat er al zaken ondernomen worden om verslaving tegen te gaan. "We hebben onze verantwoordelijkheid genomen en als voetbalsector hebben we als eerste een strenge overeenkomst met de overheid afgesloten om kansspelreclame te beperken en de kanse op verslaving af te blokken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties