OFFICIEEL: Ajax haalt spits voor 17 miljoen definitief terug naar het oude nest

Dennis Rosiers
| 0 reacties
OFFICIEEL: Ajax haalt spits voor 17 miljoen definitief terug naar het oude nest

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ajax heeft zomeraanwinst nummer vier beet. Brian Brobbey (20), een jonge Nederlandse spits, keert definitief terug naar Amsterdam. Ajax betaalde 17 miljoen om het talent weg te plukken bij RB Leipzig.

Brian Brobbey werd opgeleid bij Ajax. Vorig jaar stond hij bij de Amsterdammers op de rand van de doorbraak, maar vertrok hij transfervrij naar RB Leipzig. Amper een half seizoen later maakte de belofte-international van Oranje de omgekeerde beweging, weliswaar op uitleenbasis.

In elf competitieduels trof de centrumspits zeven keer raak. Nu keert Brobbey dus definitief terug naar het oude nest. Ajax betaalt zeventien miljoen voor de jonge spits, die voor vijf seizoenen tekende in Amsterdam.

Na Steven Bergwijn, Calvin Bassey en Owen Wijndal is Brobbey de vierde zomeraanwinst van Ajax. De Amsterdammers kijken daarbij niet op een miljoen meer of minder. Ajax gaf deze zomer al meer dan tachtig miljoen uit. Daar staat tegenover dat de penningmeester van de Nederlandse kampioen al meer dan honderd miljoen euro mocht bijschrijven voor de uitgaande transfers van Lisandro Martinez, Sébastien Haller en Ryan Gravenberch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties