AA Gent investeerde enorm in jeugdwerking en dat rendeert nu: 15-jarige tekent eerste profcontract

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 7 reacties
AA Gent investeerde enorm in jeugdwerking en dat rendeert nu: 15-jarige tekent eerste profcontract
Foto: © SC

KAA Gent heeft de voorbije tien jaar enorm veel tijd en geld geïnvesteerd in het uitbouwen van een professionele jeugdwerking. Dat begint ook te renderen, want de club kan jongeren uit hun jeugd een eerste profcontract aanbieden.

Recent tekenden René Vanden Borre, Hugo Lamock en Senne De Pauw hun eerste profcontract, vandaag is het de beurt aan Matisse Willemot. Hij tekent tot 2025.

"Het eerste profcontract van Matisse is meteen ook het eerste grote succes van Elk Talent Telt, een project van de KAA Gent Foundation", schrijft Gent op zijn website. "Via dat netwerk van lokale voetbalclubs kunnen talentrijke Gentse jongeren doorstromen naar KAA Gent. Matisse Willemot is de eerste speler uit het Elk Talent Telt-project die een profcontract ondertekent. Hij is tevens één van de spelers van de succesrijke U15-lichting die vorig seizoen kampioen werd. Matisse sloot zich op 7-jarige leeftijd aan bij de U8 van Racing Gent en stroomde in 2014 vervolgens door naar de U12 van de Buffalo's."

Willemot is een geboren Gentenaar. Hij speelt op de rechterflank en kan zowel offensief als defensief ingezet worden. Hij is snel, wendbaar, heeft een groot loopvermogen en is één en al intensiteit en drive.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21569 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties