Wesley Fofana kan de duurste verdediger ooit worden

Joachim Vandecauter
| 2 reacties
Wesley Fofana kan de duurste verdediger ooit worden
Foto: © photonews

Chelsea bood al verschillende keren op Wesley Fofana, maar Leicester City weigerde elke keer. Nu zouden ze een nieuw bod aan het voorbereiden zijn.

Wesley Fofana is een 21-jarige centrale verdediger bij Leicester City. Ondanks dat Fofana een zware kuitbeenblessure opliep en sindsdien nog maar 14 wedstrijden speelde, is er zware interesse van Chelsea. Ze boden al verschillende keren op Fofana, maar de voorstellen van onder meer 72 en 83 miljoen euro werden telkens geweigerd door Leicester. 

Nu zou Chelsea een nieuw bod aan het voorbereiden zijn. Dat zou 75 miljoen Britse pond zijn. Of omgerekend bijna 89 miljoen euro zijn. Daarmee zou Fofana de duurste verdediger ooit worden. Manchester United betaalde in 2019 87 miljoen euro voor Harry Maguire. Ook toen was Leicester de club die mocht cashen. 

De transferperikelen hebben alleszins ook gevolgen voor het sportieve bij de Foxes. De 1e 2 wedstrijden speelde Fofana nog de volledige wedstrijd, maar vorig weekend was hij tegen Southampton disciplinair geschorst. Hij zat volgens de trainer niet in de juiste mentale toestand om te spelen. Ook komend weekend zal hij tegen Chelsea niet in actie komen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties