Amateurvoetbal moet wijken voor Rode Duivels, waardoor winterstop korter wordt

Amateurvoetbal moet wijken voor Rode Duivels, waardoor winterstop korter wordt
Foto: © photonews

Het WK gaat deze maand van start. Op zondagmiddag 27 november moet het amateurvoetbal nu echter toch wijken voor de Rode Duivels.

Toen de kalenders opgemaakt werden liet Voetbal Vlaanderen de speeldag in de lagere reeksen op 27 november, de dag van België-Marokko, wel degelijk ingevuld worden.

Nu wordt die middag wel vrijgemaakt. Als clubs hun wedstrijd niet zelf verplaatsen wordt dat automatisch gedaan naar zondag 8 januari 2023. De Rode Duivels spelen om 14 uur. Daardoor hebben clubs een week minder winterstop.

“Zo kunnen de clubs zelf iets organiseren rond de match van de Duivels”, zegt Nand De Klerck, woordvoerder van Voetbal Vlaanderen, aan Het Belang van Limburg. “Voor het jeugdvoetbal verandert er niks.”

Voor een achtste finale is er geen probleem, omdat die matchen op maandag of dinsdag gespeeld worden. De troosting en finale zijn voorzien voor het weekend van 17 en 18 december. Als de Rode Duivels zo ver doorstoten, kan een extra verplaatsen van wedstrijden nog doorgevoerd worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties