Europese landen zullen OneLove-band niet dragen op WK en halen hard uit naar FIFA

Europese landen zullen OneLove-band niet dragen op WK en halen hard uit naar FIFA
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nadat bekend raakte dat er een gele kaart zal worden gegeven voor het dragen van de OneLove-band stappen landen af van het dragen van de band.

De Europese landen Nederland, Engeland, Wales, België, Duitsland, Denemarken en Zwitserland zouden de speciale band dragen, maar zien daar nu van af nadat bekend raakte dat ze daar een gele kaart zouden voor krijgen. De landen verstuurden ook een gezamenlijk een statement. 

"Uren voor de eerste wedstrijd, is ons vanuit FIFA (officieel) duidelijk gemaakt dat de aanvoerder een gele kaart zal krijgen als hij de OneLove-aanvoerdersband draagt. We betreuren het ten zeerste dat het niet gelukt is om gezamenlijk tot een redelijke oplossing te komen" klinkt het op de website van de Nederlandse voetbalbond. 

"Dit gaat in tegen de geest van onze sport die juist miljoenen mensen verbindt. Wij gaan de komende tijd samen met de andere betrokken landen kritisch kijken naar onze relatie met FIFA."

De landen willen niet dat hun aanvoerder met een gele kaart aan de wedstrijd zouden moeten starten en benadrukken ook dat ze in september al een aanvraag hadden ingediend om de speciale band te dragen, maar toen geen reactie kregen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties