'Nog grote namen op shortlist voetbalbond als nieuwe bondscoach: Löw en Pochettino zijn er ook bij '

'Nog grote namen op shortlist voetbalbond als nieuwe bondscoach: Löw en Pochettino zijn er ook bij '
Foto: © photonews

Op de shortlist van de voetbalbond zouden ook namen als Joachim Löw en Mauricio Pochettino staan. Zou één van hen de volgende bondscoach van de Rode Duivels kunnen worden?

Het Nieuwsblad heeft weet gekregen van enkele gelekte namen die op de shortlist staan van de Taskforce, die vandaag en vrijdag verder vergadert over de in te vullen vacatures voor bondscoach en technisch directeur. Eerder werden al trainers als Villas-Boas en Benitez genoemd. Ook Joachim Löw en Mauricio Pochettino zouden op de shortlist staan.

Dat zijn uiteraard niet van de minsten. Löw introduceerde eerst als assistent-bondscoach en dan vijftien jaar als bondscoach een aanvallende en attractieve speelstijl bij het voordien eerder zakelijke Duitsland. Dat werd beloond met een wereldtitel in 2014. Pochettino veroverde tijdens zijn periode bij PSG een titel en een beker. Bij Tottenham had de Argentijn reeds Vertonghen en Alderweireld onder zijn hoede.

Het blijft wel de vraag of één van deze trainers überhaupt haalbaar zal zijn voor de Belgische voetbalbond, zowel op sportief als financieel vlak. Ondertussen blijft Frank Vercauteren in pole position liggen voor de positie van technisch directeur. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21820 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties