'Union licht optie van sterkhouder, deur wagenwijd open voor Siebe Van Der Heyden'

Bjorn Vandenabeele
| 2 reacties
'Union licht optie van sterkhouder, deur wagenwijd open voor Siebe Van Der Heyden'
Foto: © photonews

Union SG is druk bezig met de voorbereidingen voor volgend seizoen. Niets lijkt een vertrek van Siebe Van Der Heyden nog in de weg te staan.

Volgens La Dernière Heure heeft Union SG de optie gelicht in de huurovereenkomst van de Japanse verdediger Koki Machida. Hij arriveerde in januari van vorig jaar bij Union SG en dat op uitleenbasis van Kashima Antlers voor 18 maanden.

In de deal zat ook een aankoopoptie van 1 miljoen euro. Machida zou een contract van vier of vijf seizoenen tekenen bij Union SG. Dat heeft ook zijn gevolgen voor andere spelers bij de nummer twee uit de Jupiler Pro League.

Zo staat de deur door deze beslissing wagenwijd open voor een vertrek van Siebe Van Der Heyden. Machida zou hem immers voorbijsteken vanaf volgend seizoen in de pikorde. Vorige zomer was er al de nodige interesse van Mallorca, maar die deal ging finaal niet door voor beide partijen.

Deze zomer zou het dus wel moeten lukken voor Van Der Heyden om andere oorden op te zoeken. Hij heeft bij Union SG nog een contract tot 30 juni 2024, waardoor het het ideale moment is om de club te verlaten. Zijn marktwaarde wordt volgens Transfermarkt geschat op 3 miljoen euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties