Vincent Kompany op 45 minuten van de Premier League met Burnley

Door de puntendeling tussen Milwall en Luton heeft het Burnley van Vincent Kompany het helemaal in eigen handen. Winst tegen Middlesbrough betekent de promotie naar de Premier League.

Burnley begon met drie voormalige spelers van de Jupiler Pro League tussen de lijnen. Al-Dakhil (STVV en Standard), Cullen (Anderlecht) en Zaroury (Charleroi). Manuel Benson die in de heenwedstrijd nog tweemaal tot scoren kwam zat op de bank.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de troepen van Vincent Kompany. Na 12 minuten kwamen ze op voorsprong via Barnes die het schot van Brownhill verlengde. Amper één minuut later kon de bal op de stip voor Burnley, maar de scheidsrechter vond de trekfout van Ramsey niet voldoende voor een strafschop.

Nadien krijgen Tella en Zaroury nog twee goede kansen, maar Burnley kon zijn voorsprong niet verder uitdiepen.

Zo gaat Burnley rusten met een 0-1 voorsprong en staan ze op 45 minuten van de Premier League. Een onwaarschijnlijke prestatie van Vincent Kompany en zijn troepen.