Straf: dit is de reden waarom Inter Miami-doelman denkt dat club niet klaar is voor komst Lionel Messi

Hendrik Van Wonterghem
| 0 reacties
Straf: dit is de reden waarom Inter Miami-doelman denkt dat club niet klaar is voor komst Lionel Messi
Foto: © photonews

Hoogdagen voor het Amerikaanse voetbal. Lionel Messi trekt vanaf volgend seizoen het shirt van Inter Miami aan. Al is niet iedereen overtuigd...

Volgens Nick Marsman, de doelman van Inter Miami, is de club nog niet klaar voor de komst van Lionel Messi. Marsman wijst op enkele beveiligings- en infrastructurele problemen bij de club, zoals het tijdelijke stadion zonder hekken en het gebrek aan beveiliging tijdens de wandeling van het trainingscentrum naar het stadion. Het tijdelijke 'DRV PNK Stadium' waar Inter Miami momenteel speelt, heeft een capaciteit van 18.000 zitplaatsen. Er wordt gewerkt aan het 'Miami Freedom Park', dat naar verwachting in 2025 klaar zal zijn.

Coach Phil Neville merkt ook op dat de komst van Messi grote veranderingen met zich mee zal brengen. Een hogere dosis aan professionaliteit: een betere beveiliging, het regelen van de reis en het verblijf van de spelers, het stadion, enzovoort.

Grootste transfer in Amerikaanse sport"

Neville beschouwt de transfer als een enorme uitdaging, maar ook als een primeur voor het Amerikaanse voetbal. "Messi die naar Miami komt, dat is waarschijnlijk de grootste transfer in de Amerikaanse sport", aldus de voormalig verdediger van Manchester United.

Het lijkt er dus op dat de club en de infrastructuur nog niet volledig voorbereid zijn op de komst van Messi. Er zullen meerdere aanpassingen nodig zijn om aan de behoeften en eisen van een van de grootste aller tijden te voldoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties