OFFICIEEL: Union heeft nieuwe coach beet en die gaat meteen aan de slag

OFFICIEEL: Union heeft nieuwe coach beet en die gaat meteen aan de slag
Foto: © SC

De Duitser Alexander Blessin (50) tekent een contract voor twee seizoenen als T1 in het Dudenpark. Blessin was eerder aan de slag als coach bij KV Oostende en Genoa CFC. De coach zal samen met de huidige technische staf vanaf woensdag aan de slag gaan.

Na acht jaar bij de jeugd van RB Leipzig, zette Blessin zijn eerste stappen als hoofdcoach bij KV Oostende in juli 2020. In zijn eerste seizoen eindigde hij uiteindelijk zesde, en miste hij nipt deelname aan de Champions’ Play-offs met de kustploeg.

Aan het einde van dat seizoen werd Blessin verkozen tot Trainer van het Jaar op de Pro League Awards. Het seizoen dat volgde, startte Blessin nog wel het seizoen maar in januari 2022 maakte de Duitse coach de overstap naar het Italiaans Genoa.

Daar kon hij de de degradatie naar de Serie B uiteindelijk niet afwenden. Na 15 wedstrijden en 23 op 45 werd Blessin in de loop van vorig seizoen aan de kant geschoven door Genoa. Alexander Blessin maakt dus nu zijn terugkeer naar België en zal als hoofdcoach vanaf woensdag samen met de huidige technische staf de trainingen leiden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties