Voormalig stervoetballer over haat-liefderelatie met Real Madrid: "Dat is waarschijnlijk een belangrijke reden waarom de Spaanse pers zo slecht over mij schreef"

Hendrik Van Wonterghem
| 0 reacties
Voormalig stervoetballer over haat-liefderelatie met Real Madrid: "Dat is waarschijnlijk een belangrijke reden waarom de Spaanse pers zo slecht over mij schreef"

Gareth Bale (33) vinden we tegenwoordig terug op de golfbaan. De voormalig voetballer liet zich in een interview uit over zijn moeilijke periode bij Real Madrid.

De Welschman liet zich in zijn periode bij Real niet vaak zien in de Spaanse hoofdstad. Laat staan dat hij in het publiek Spaans sprak. “Dat is waarschijnlijk een belangrijke reden waarom de Spaanse pers zo slecht over mij schreef”, concludeert hij.

“Je tekent als een Galactico en de journalisten verwachten dat je overal verschijnt, maar ik was het tegenovergestelde. Ik wilde gewoon voetballen en me vervolgens terugtrekken. Ik kon wel Spaans spreken, maar dat wilde ik niet. Gewoon omdat ik alles privé en rustig wilde houden. Misschien is dat waarom ik werd aangevallen door de media, want ik gaf niet veel. Ze begrepen me waarschijnlijk niet als persoon.”

Ik heb karakter getoond en laten zien dat ik kan vechten"

De aanvaller kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn periode bij De Koninklijke. “Ik wilde voor dit prachtige shirt spelen en heb geweldige momenten meegemaakt, maar er waren ook moeilijke tijden toen ik werd uitgefloten en uitgejouwd. De eerste keer dat het gebeurde was ik nog best jong en wist ik niet hoe ik met alle druk en verwachtingen moest omgaan."

"Ik heb echter mijn karakter getoond en laten zien dat ik kan vechten. Ik heb geleerd om met de druk om te gaan en het allemaal niet zo serieus te nemen. Het is voetbal en dus niet alsof er iets mis is in je familie of met iemands gezondheid. Ik heb geleerd om de wedstrijd in het stadion of op het trainingscomplex te laten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties