Analyse Standard heeft geen marge meer om te falen

Standard heeft geen marge meer om te falen

Volg Standard nu via WhatsApp!

Een nieuwe jaargang van onze voetbalcompetitie dient zich alweer aan. Gewoontegetrouw stelt Voetbalkrant.com voor de start van de competitie de ploegen aan u voor. Vandaag op het menu: Standard, dat play-off 1 niet mag missen.

In 2021-2022 werden de Rouches amper veertiende, maar vorig seizoen speelde Standard lange tijd in strijd om de top-4. Uiteindelijk werd het play-off 2, volgend seizoen moet er wél opnieuw de top-6 gehaald worden.

Onder Ronny Deila werd een nieuw elan gevonden, hij leek wel de beste transfer van 777 Partners. Ondertussen is hij wel alweer weg bij de Luikse club. Tegen de kleine clubs liep het te vaak verkeerd om de top-4 te halen.

standard

Carl Hoefkens en Yaya Touré moeten het nu doen

Onder Carl Hoefkens en met de hulp van levende legende Yaya Touré zal het nu anders moeten. Makkelijk wordt het neiet, want het is opnieuw bouwen aan een team.

Gojko Cimirot, Noé Dussenne, Steven Alzate, Philip Zinckernagel, Filippo Melegoni en Kostas Laifis zijn vertrokken, Isaac Price, Romaine Mundle, Aiden O'Neill, Hayao Kawabe en Zinho Vanheusden kwamen in de plaats.

Aron Donnum maakte al indruk in de voorbereiding als kapitein, maar Standard zoekt nog een mobiele aanvaller, een winger en een (linksvoetige) verdediger. En die moeten voor maximaal drie miljoen euro gehaald worden: geen makkelijke opdracht.

standard stage

"Eens de machine draait en de saus pakt zijn we tot veel in staat", gaf Carl Hoefkens al eens aan op een persmoment. Met de steun van de supporters misschien? 

Er werden meer dan 20.000 abonnementen verkocht voor de nieuwe jaargang. Genoeg om meteen op de juiste wagen te zitten en voor Europees voetbal te knokken? Binnen enkele weken weten we al meer, met STVV, Union en Charleroi als eerste tegenstanders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties