Ex-speler en technisch directeur over Kasper Dolberg: "Hij mag Anderlecht dankbaar zijn"

Joachim Vandecauter
| 1 reacties
Ex-speler en technisch directeur over Kasper Dolberg: "Hij mag Anderlecht dankbaar zijn"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Kasper Dolberg kwam deze zomer naar Anderlecht. Daar probeert hij zijn carrière te herlanceren, want in de laatste seizoenen kende hij weinig succes.

Bij Ajax was Kasper Dolberg nog een absolute smaakmaker. Zo werd hij Nederlands kampioen en haalde hij de halve finales van de Champions League. Het leverde de Deen een transfer naar Nice op, die hem voor 20,5 miljoen euro kocht. 

Eerst was Dolberg nog sterkhouder bij Nice, maar na enkele seizoenen was hij niet zo zeker meer van zijn plaats. Daarop begon Nice hem te verhuren, maar bij Sevilla en Hoffenheim mislukte de spits. 

Zo zat de carrière van Dolberg in het slop, maar Jesper Fredberg en Anderlecht boden hem de oplossing aan. Voor 5 miljoen euro kwam hij naar België over. 

Dolberg garantie op speelminuten

"Dolberg mag Anderlecht dankbaar zijn dat ze hem nog een vangnet wilden bieden", zei Frank Arnesen bij Het Nieuwsblad. Arnesen was tot 2019 nog technisch directeur bij Anderlecht en was er midden jaren '80 ook middenvelder. "Bij welke andere club zou hij anders nog een garantie op speelminuten krijgen?"

Arnesen weet wel hoe je Dolberg moet aanpakken: "Als hij liefde ervaart, zal hij zijn doelpuntjes wel maken. Potentieel is hij nog altijd een geweldige spits."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties