Opnieuw Belgische trainer ontslagen: "Vijfde plek was niet goed genoeg"

Opnieuw Belgische trainer ontslagen: "Vijfde plek was niet goed genoeg"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een nieuw ontslag van een Belgische trainer. Yves Vanderhaeghe en zijn Belgische assistenten werden aan de deur gezet in Saoedi-Arabië.

Yves Vanderhaeghe is niet langer de trainer van het Saudische Al Faisaly. De tweedeklasser ontsloeg onze landgenoot, samen met zijn twee Belgische assistenten Gino Caen en Wesley Deschacht.

Vanderhaeghe was sinds dit seizoen aan de slag bij de club die grote ambities heeft. Afgelopen weekend werd met 2-0 gewonnen van Al Safa. Eerder werd ook al een eersteklasser uitgeschakeld in de beker.

De 17 op 30 was echter onvoldoende voor het clubbestuur van Al Faisaly. Zij hadden gemikt op een plaatsje bij de eerste drie en de top vijf is dus niet voldoende voor het bestuur.

Vanderhaeghe en zijn assistenten zijn ondertussen al terug in België. Volgens Het Nieuwsblad werd er een financiële regeling getroffen. Onze landgenoten hadden er een contract voor dit seizoen, maar het bleef uiteindelijk maar bij vijf maanden.

De spelers van Al Faisaly reageerden verrast op het ontslag. Ze vonden het een harde beslissing voor al het werk dat Vanderhaeghe en co in zijn job stak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties