Verhaeghe blijft hoofdaandeelhouder van Club Brugge, maar... dit is hét masterplan van blauw-zwarte voorzitter op lange termijn

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Verhaeghe blijft hoofdaandeelhouder van Club Brugge, maar... dit is hét masterplan van blauw-zwarte voorzitter op lange termijn

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Vincent Mannaert neemt op het einde van het seizoen afscheid als algemeen manager van Club Brugge. Ook Bart Verhaeghe kondigde meteen nieuws aan. Maar wat was de echte boodschap van de blauw-zwarte voorzitter eigenlijk?

"Ik blijf de komende jaren aan als hoofdaandeelhouder van Club Brugge", aldus Bart Verhaeghe in de nasleep van het nieuws rond het vertrek van Vincent Mannaert. "Op die manier hoop ik dat de rust en stabiliteit kan behouden blijven."

Met andere woorden: de verkoop van blauw-zwart gaat voor onbepaalde duur de koelkast in. En dat heeft een reden: de voorbije maanden dienden zich enkele - vooral Amerikaanse - investeerders aan. Verhaeghe had echter gehoopt op biedingen die een pak hoger liggen dan diegene die zijn binnengelopen.

Verhaeghe Bart club brugge oefencentrum
© photonews

En dus wil Verhaeghe alsnog zelf het nieuwe stadion van Club Brugge neerpoten. Al heeft bovenstaande boodschap een heel belangrijke kanttekening: de voorzitter blijft hoofdaandeelhouder, maar hij zet de deur wagenwijd open voor investeringen van buitenaf.

Geld is héél welkom

Club Brugge heeft immers extra geld nodig om de felbegeerde voetbaltempel te bouwen. En daarvoor kijkt Verhaeghe richting - opnieuw diezelfde Amerikaanse - investeerders. Willen ze investeren in ruil voor een minderheidsparticipatie? Om dan binnen enkele jaren de club helemaal over te nemen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties